Aktuellt

Eleda Group bjöd in till birdiejakt till förmån för Cancerfonden

Nyhet4

Eleda Group bjöd in några av sina föreningspartners till birdiejakt på Båstad Golfklubb till förmån för Cancerfonden i samband med Nordea Open i tennis. I startfältet fanns en rad idrottsprofiler - alla gillar att tävla men den här gången kom tävlingen i andra hand. Viktigast var att göra birdies - varje birdie innebar 1 000 kr till Cancerfonden. Totalt gjordes 21 birdies den här dagen - och därmed 21 000 kronor till Cancerfonden.

– Eleda Group och Akea värderar idrott högt och för oss är föreningslivet en viktig pusselbit i ett hållbart samhälle och vi har sedan starten 2008 investerat i såväl bredd, som elitföreningar. Vi är engagerade föreningarna vi bjöd in till birdiejakten och såg en bra möjlighet att ha en trevlig dag tillsammans, lära känna varandra och utbyta erfarenheter samtidigt som vi gjorde något för en god sak, säger Ingemar Queckfeldt, marknads- och sponsoransvarig i Akea.

Eleda Group var en av huvudsponsorerna till årets tennisveckor (Nordea Open) i Båstad. En av alla aktiviteter som Eleda genomförde under de här veckorna var birdiejakten på Båstad Golfklubb. En tvåmannascramble där några av Eledas föreningspartners var inbjudna. Varje lag hade en sponsor som skänkte 1 000 kronor till Cancerfonden för varje birdie som deras lag gjordes. Lagen som deltog var fotbollsföreningarna Malmö FF och Helsingborgs IF, hockeyklubbarna Malmö Redhawks och Rögle BK, samt Legends of tennis och så då Eleda - totalt sex lag.

Spelplats var Gamla banan på Båstad GK - och det var en bana som var i toppskick. Vädret varierade men mestadels var det bra förhållanden. Lottningen gjorde att det var bäddat för några prestigefyllda och känsloladdade derbyn i ett par av bollarna - men den här dagen enades alla i att jakten på birdies och pengar till Cancerfonden var viktigast.

Totalt gjordes det 21 birdies - bäst var Malmö Redhawks där klubbens vd Patrik Sylvegård tillsammans med NHL-proffset Gustav Nyquist gjorde tio birdies och således samlade in 10 000 kronor till Cancerfonden.

– Det har varit en riktigt bra dag. Vi har haft trevligt, spelat en bra bana och dessutom dragit ihop en slant till välgörande ändamål vilket var viktigast. Och lite bonus att vi slog Rögle så klart, säger Patrik efter ronden och skrattar.

Röglespelaren Samuel Jonsson är en erkänt duktig golfare men han och spelpartnern Chris Abbott fick inte i puttarna som man ville.

– Tre birdies, jag hade hoppats på mer. Men vi hade roligt och det var ett viktigt syfte med den här dagen, kul att vi kunde bidra med något, säger Samuel som under ronden fick några golftips av Malmös Sylvegård vilket gav resultat på golfbanan.

– Tänk om han valt att spela för oss i Malmö, så bra jag hade kunnat göra Samuel då, säger Patrik med glimten i ögat.

Malmö Redhawks var alltså det lag som gjorde flest birdies. Men Helsingborgs IF hade den lägsta scoren efter att lagens handicap räknats in och vann därmed själva lagtävlingen även om den var av underordnad betydelse den här dagen.

– Vi spelade på en bana som var i toppskick och det var glädjande att se hur våra partners tog sig an den här uppgiften. I dag spelade vi för en god sak och vi är glada att kunna skänka den här summan till Cancerfonden efter vår aktivitet. Vi vill tacka de deltagande lagen och deras sponsorer samt Båstad GK för en härlig dag, säger Ingemar Queckfeldt.

Deltagare i Eleda Groups birdiejakt (med respektive lags sponsor inom parantes): För varje birdie skänkte lagets sponsor 1 000 kr till Cancerfonden.
Helsingborgs IF (Midroc): William Loeper & Staffan Brandt (Lindahls).
Malmö FF (Tictac): Behrang Safari & Henrik Johnsson.
Rögle BK (Backahill): Chris Abbott & Samuel Jonsson.
Malmö Redhawks (RSA EL): Patrik Sylvegård & Gustav Nyquist.
Tennislegenderna (Nordea Open): Micke Pernfors & Joakim Nyström.
Eleda (Akea): Ingemar Queckfeldt & Magnus Strandberg.