Aktuellt

En investering för framtiden

Skärmavbild 2022 08 10 Kl. 14.26.14

Med nästan 1000 aktiva medlemmar är OV Helsingborg en av de större idrottsföreningarna i regionen. I OV:s regi ges många ungdomar möjlighet till en aktiv och meningsfylld fritid. Som föreningens huvudpartner är Akeas stöd värdefullt för klubbens omfattande verksamhet – samtidigt som Akeas varumärke syns och stärks. Till exempel en fredagskväll i oktober.

Akea har en tydlig strategi gällande föreningsengagemang som gäller oavsett idrott, region eller storlek på förening.

- Vi ska vara en god partner som tillsammans med föreningen skapar möjligheter för unga människor att utöva sin idrott så länge som möjligt. Vi pratar ofta om ”föreningsresan” och alla dess goda egenskaper som ger utövaren möjlighet att växa som människa. Vi, Akea, identifierar oss som ett lag på vår arbetsplats och då blir det naturligt att investera i lagidrotter såsom handboll som dessutom är en idrott som premierar rent spel och vettigt uppförande både på och utanför spelplanen, säger Ingemar Queckfeldt, marknadsförings- och sponsoransvarig på Akea.

- OV är en god samarbetspartner som vi haft engagemang i sedan 2008. Tillsammans förhåller vi oss till de 17 globala målen för hållbar utveckling med fokus på mål 3 (hälsa och välbefinnande), mål 5 (jämställdhet), mål 11 (hållbara städer och samhällen) samt mål 17 (genomförande och partnerskap). Med dessa mål som guide kan vi gemensamt säkerhetsställa att den unga utövaren får en bra uppväxt med goda förebilder och en sund värdegrund som ingredienser i sin resa uppåt och framåt, säger Ingemar Queckfeldt.

Både dam- och herrlag satsar mot högsta serien och det är en jämn fördelning mellan könen vad gäller medlemmar. Förutom den traditionella föreningsverksamheten driver OV flera stora projekt såsom Handbollsskola för Alla och världens största beachhandbollsturnering (OV Beachhandboll).

- Vi är en stor förening som jobbar både på bredden och eliten och tar ett stort ansvar i samhället. Akea är en aktiv huvudpartner, vi har öppen dialog och tillsammans utvecklas vi. Akea betyder jättemycket för oss, säger Mats Engblom, klubbchef i OV Helsingborg.

När OV dam mötte Eslöv en fredagskväll i oktober var Akea matchvärd. Kvällen inleddes med nätverksträff med mat, mingel, intressanta intervjuer samt ett uppskattat besök av en landslagsstjärna, utlandsproffset Emma Lindqvist, fostrad i OV.

- Matchvärdskap skapar engagemang, närhet och relation till föreningens ledare och spelare. Vi får möjlighet att ta med vår kund, vår personal och njuta av en trevlig kväll med underhållande idrott som huvudnummer”, säger ingemar Queckfeldt och avslutar: Kvällen var häftig, mycket folk på läktaren, bra handboll och ett positivt matchresultat för OV Helsingborg.