Aktuellt

#tillsammansför17 i Catena Arena

Karta Globala Malen Logo Och Ikoner

Akeas engagemang i SHL-klubben Rögle BK innehåller flera positiva faktorer. Nya relationer skapas, gamla förstärks, personalvård och ett stärkt varumärke så klart. Men allra viktigast är Akeas roll som utvecklingspartner i Grönvit hållbarhet där man tillsammans med andra goda krafter gör skillnad för barn, miljö och samhälle över tid.

– Grönvit hållbarhet sticker ut. Rögle har på ett tydligt sätt, bland annat genom att avsätta resurser, visat att man förstått att man är en del av något större och vill bli en viktig pusselbit. Vi vill vara med i det här sammanhanget, det finns fler goda krafter i nätverket och tillsammans har vi större möjligheter att göra skillnad, säger Ingemar Queckfeldt, marknadsförings- och sponsoransvarig på Akea.

– I Grönvit hållbarhet är det ett tydligt fokus på den unga människan och det attraheras vi av. Rögle bedriver en värderingsstyrd verksamhet som vi är bekväma med. Rögle investerar i människor, man ser den unga utövaren och lever efter barnkonventionens viktigaste tanke, dvs barnets oinskränkta rätt att utöva sin idrott i en trygg och utvecklande miljö, fortsätter Ingemar.

Förre elitspelaren Alen Bibic, numera säljare i Rögle BK, är glad och tacksam över Akeas engagemang i föreningen:
– Akea är en aktiv partner och spelar en viktig roll som utvecklingspartner i Grönvit hållbarhet. Det ger vårt arbete med ungdomarna i föreningen ännu bättre förutsättningar och möjligheter. Jag är själv ett bra exempel på hur viktigt det är att få möjlighet att vara med i en förening som ung, det underlättade för mig att komma in i samhället via hockeyn, säger Alen som kom till Sverige med sin familj som 1-åring från det då krigshärjade forna Jugoslavien.

Föreningens ungdomsverksamhet växer och inte minst flickhockeyn som blir allt populärare. Loket i föreningen är A-laget som tillhör toppen i SHL och är en allvarlig utmanare till SM-guldet. Under hösten har Catena Arena fyllts varje gång man spelat hemma. Vid en hemmamatch i december mot Brynäs var Akea matchvärd och Mats Johansson, biträdande områdeschef Kalkyl Kabel, kunde bjuda in extra många gäster till matchvärdslogen.

– En sådan här kväll betyder extra mycket för oss. Det är ett bra sätt att umgås med våra beställare och anställda under trevliga former, säger Mats som efter matchen fick dela ut priset till Dennis Everberg som bäste hemmaspelare.